Joonas Widenius
a4d6d7701a87242dc1b54430c529b73683de48c3

Joonas Widenius

Kotimaakunta:

Uusimaa

Viihdelaji:

Trubad. & Duot

Viihteen teema:

Peruspalvelut

Esitykset

  • Nimi
  • Viihdelaji
  • Kuvaus
  • Kesto
  •  

Esittely

Joonas Widenius on suomalainen flamencokitaristi, joka kuuluu kiistatta maansa huippuihin!

Alle kouluikäisenä aloitettu kitaransoitto on vienyt muusikkoa ympäri Suomen aina Espanjan kamaralle saakka. Näiltä matkoilta saadut inspiraatiot ja opit ovat vaikuttaneet lähtemättömästi hänen musiikkiinsa sekä soittoonsa. Wideniuksen pohjana kaikuvat flamencokitaran sävelet, mutta hänen omaleimainen sävelkielensä ottaa jatkuvasti vaikutteita ympäristöstään. Vaikutteet voivat tulla jazzista tai vaikkapa omasta kansanmusiikistamme.

Hänen yhtyeensä Joonas Widenius Trio on julkaissut vuosi sitten Euroopassa uusimman albuminsa Arktik Traktor Konspirazy (Rockadillo records FIN & Nordic Notes DE), joka saa jatkuvasti ylistävää palautetta. Kasvava kansainvälinen ura vie kitaristia mukanaan ja nyt on loistava mahdollisuus kuulla hänen soolotulkintojaan!

Soolokonsertissaan Widenius esittää perinteisen fllamencokitaran repertuaaria tuoreella otteella, mutta lisäksi kuullaan hänen omia sävellyksiään, joissa pohjoinen luonto kohtaa eteläisen temperamentin.

Widenius on esiintynyt ja tehnyt töitä lukuisten huippuartistien ja taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon UMO, Perico ...

Katso kuvaus...

Kokoonpano

Joonas Widenius soolo

Joonas Widenius Trio

Erityismaininnat

Joonaksen viimeisin levy "New Nordik Sagas" ilmeistyi 2020 tammikuussa!

Lisätiedot

Widenius on esiintynyt ja tehnyt töitä lukuisten huippuartistien ja taiteilijoiden kanssa, joista mainittakoon UMO, Perico Sambeat, Iiro Rantala, David Dominguez, Alba Carmona, Petri Kumela, Niko Kumpuvaara, Karo Sampela, Hannu Rantanen, Alpo Aaltokoski, Raul Mannola, Raoul Björkenheim, Kirsi Poutanen, Risto Toppola, ...

Katso kuvaus...

Youtube videot

"Northern fandango" - Joonas Widenius Trio at Varistoteles Studios 2019

Two Alegria falsetas by Joonas Widenius