Sammy Savolainen
07ee33e4bb59fd268d5cc7200578668347eb96ec

Sammy Savolainen

Kotimaakunta:

Varsinais-Suomi

Viihdelaji:

Trubad. & Duot

Viihteen teema:

Peruspalvelut

Esitykset

  • Nimi
  • Viihdelaji
  • Kuvaus
  • Kesto
  •  

Esittely

ROCKABILLYTAUSTA JA SUOMISOUNDI – SAMI SAVOLAINEN

Suomessa 1970-luvun lopulla riehunut rockabillyvillitys ei päättynyt Teddy & The Tigersin, Buck Jonesin ja legendaaristen Jenkki -TV-mainosten aikakauteen kolmekymmentä vuotta sitten. 2010-luvulle tultaessa billyskene on edelleen vahvasti hengissä ja saa uusia muotoja.

Yksi skenen soihdunkantajista on salolaissyntyinen Sami Savolainen.   King Drapesin nokkamiehenäkin tunnettu Savolainen laajentaa tuoreessa soolotuotannossaan ilmaisuaan melodisen rockabillypohjaisen suomipopin suuntaan.

Uusissa biiseissä soitto soi hieman Agentsien ja Yölinnun hengessä mutta rouheammalla otteella esitettynä, Brian Setzerin inspiroimia rockabillyrootseja missään vaiheessa unohtamatta.

"Kotona soi lapsena musiikki jatkuvalla syötöllä. Isän suosikkiartistit olivat Elvis, Little Richard & Stevie Ray Vaughan, äiti kuunteli vanhaa suomalaista iskelmää. Siihen kun vielä lisätään, että isosisko kuunteli rockabillyä ja punkkia niin ei tarvitse miettiä miksi musiikkimaku on sellainen kuin se on", Savolainen kuvailee musiikillista suuntaansa.

Savolainen aloitti muusikonuransa 14-vuotiaana. Kolme vuotta ...

Katso kuvaus...

Kokoonpano

Sami Savolainen
  laulu, kitara & basso

Erityismaininnat

levyttänyt 18 levy-yhtiölle useisiin eri maihin, radio- ja televisioesiintymisiä, n. 40 julkaisulla musiikkia, musiikkia kahdessa elokuvassa, esiintymisiä lavoilla, ravintoloissa, laivoilla (Viking, Silja), ulkomailla ( USA, Englanti, Bosnia, Espanja, Ruotsi, Viro..) , pubeissa, firmojen tilaisuuksissa, häissä ...

Katso kuvaus...

Lisätiedot

Vauhdikasta ja viihdyttävää menoa, sopii tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.